
دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت كمیسیونهای تخصصی مشورتی هیات مدیره نظام پزشکی شهرستانها
دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت كمیسیونهای تخصصی مشورتی هیات مدیره نظام پزشکی شهرستانها
بر اساس مصوبه شماره9 پنجمین جلسه مورخ 5/11/96 شورایعالی نظام پزشکی و به منظور افزایش توان کارشناسی هیاتهای مدیره نظام پزشکی شهرستانها در جهت تحقق وظايف قانوني سازمان، تشكيل و فعاليت كميســيونهاي تخصصي مشورتي هیات مدیره نظام پزشکی شهرستانها (کمیسیونهای متناظر کمیسیونهای تخصصي مشورتي شورایعالی) بر اساس دستورالعمل زير صورت ميپذيرد:
ماده1) تعريف: كميسيونهاي تخصصي مشورتي هیات مدیره نظام پزشـکي شهرستانها كه در اين دستورالعمل به اختصار «كميسيونها» ناميده ميشوند، به منظور تامين نقطه نظرات كارشناسي در حوزههاي تعريف شده تشكيل گرديده و درچارچوب قانون سازمان نظام پزشكي و مصوبات شورای عالی سازمان فعاليت مينمايند.
ماده2) انواع کمیسیونها: هیات مدیره نظام پزشکی شهرستانها میتوانند نسبت به تشکیل كميســيونها در هر یک از 11حوزه آموزشــي و پژوهشــي، انتظامي، رفاهي اجتماعي و اشتغال، برنامه و بودجه و تشکیلات، تعرفه و بیمه، ماليات و عوارض، اخلاق پزشكي، پزشک خانواده و نظام ارجاع، دارو و تجهیزات پزشکی، طب سنتی و مکمل ، روابط عمومی و امور بین الملل تشكيل دهند.
تبصره: نظام پزشکی شهرستانها میتوانند حســب نیاز، با تصویب هیات مدیره، در حوزههای دیگری نیز در محدوده وظایف و اختیارات اقدام به تشکیل کمیسیون نمایند.
ماده3) شرح وظايف: هر يك از كميسيونها موظفند موضوعات ارجاعي از جانب هیات مدیره نظام پزشکی آن شهرستان و موضوعات ارجاعی از کمیسیونهای تخصصی مشورتی متناظر شورای عالی را مورد بررسي كارشناسي قرار دهند و نظرات كارشناسي خويش را حسب مورد كتباً به رییس هیات مدیره نظام پزشکی یا از طریق رییس هیات مدیره نظام پزشکی به دبیرخانه کمیسیونهای شورای عالی اعلام نمايند.
تبصره 1: نظرات كميسيونها صرفا جنبه كارشناسي و مشورتي دارد.
تبصره 2: رؤســاي هر يك از كميسيونها ميتوانند مواردي را كه مطابق نظر اكثريت اعضاي كميسيون، به بررسي و اظهار نظر كارشناسي نياز دارند، از طریق رییس هیات مدیره نظام پزشکی حسب مورد به هیات مدیره شهرستان یا دبیرخانه شــورايعالي پيشنهاد نمايند تا در صورت تأييد، در دستور كاركميسيون قرار گيرد.
تبصره 3: حداكثر زمان لازم براي ارایه پاسخ مكتوب به استعلامات مربوطه یک ماه از تاريخ ارجاع به كميسيون ميباشد.
ماده 4) تركيب و تعداد: در هر يك از كميسيونها با توجه به نوع و گستره فعالیتهای آن از 5 تا 9 نفر ( اعداد فرد) عضويت دارند که با رای هیات مدیره نظام پزشکی شهرستان به مدت چهارسال انتخاب و حکم آنها توسط رئیس هیات مدیره صادر میگردد.
تبصره 1: هریک ازکمیسیونها لازم است از بین اعضای خود یک رئیس، یک نایب رئیس و یک دبیر انتخاب نمایند. رئيس كميسيون و در غياب وي نايب رييس مسئول هماهنگي لازم جهت تشكيل و اداره جلسات است. ثبت صورتجلسات و پیگیری مطالب بر عهده دبیر است. به منظور ارتباط مناسبتر کمیسیونها با هیات مدیره نظام پزشکی، رییس کمیسیون از بین اعضای هیات مدیره عضو آن کمیسیون انتخاب میگردد.
تبصره 2: غيبت بيش از 3 جلسه متوالي يا 5 جلسه متناوب در سال موجب لغو عضويت ازكميسيونها ميشود و لازم است مراتب جهت تعيين عضو جايگزين از طريق رئيس كميسيون به هیات مدیره اعلام گردد.
ماده 5) نحوه فعالیت: جلسات هر يك از كميسيونها با حضور بيش از نيمي از اعضا رسميت مييابد و نظرات مشورتي كميســيونها با رأي اكثريت به امضاي رييس يا نايب رييس كميسيون ميرسد.
تبصره 1: دعوت از افراد كارشناس در هر حوزه که عضو کمیسیون مربوطه نیستند در جلسات کمیسیونها بدون حق رأي بلامانع است.
تبصره 2: جهت انجام هماهنگیهای لازم، کمیسیونهای تشکیل شده در هر شهرستان و اعضای آنها توسط رئیس هیات مدیره به دبیرخانه شورای عالی اعلام میشود.
ماده 6) دبیرخانه کمیسیونها : به منظور دريافت و توزيع صحيح موارد استعلامي، تنظيم امور اداري هر يك از كميسيونها، شناسايي وگردآوري منابع و مدارك، طبقهبندي و نگهداري مدارك و اسناد، پيگيري نظرات كارشناسي هر يك از كميسيونها و ارايه گزارش فصلي از فعاليتهاي هر يك از كميسيونها به شورايعالي، دبيرخانه كميسيونها در ذیل هیات مدیره نظام پزشکی شهرستان تشکیل میشود.
تبصره: رئیس دبیرخانه کمیسیونها توسط هیات مدیره از بین اعضای هیات مدیره انتخاب و حکم وی توسط رییس هیات مدیره صادر میگردد.
اين آييننامه با شش ماده و نه تبصره در جلسه مورخ …. به تصویب شورایعالی نظام پزشکی رسيد. / ن
اطلاعات بیشتر
اعضای هیئت مدیره
اطلاعات بیشتر
اخبار سازمان
اطلاعات بیشتر
خبرنامه نبض فیروزه ای
اطلاعات بیشتر
مکاتبات
اطلاعات بیشتر