قانون سازمان
ازآنجایی کـه در بسـیاری از مـوارد مشـاهده می شـود، عـدم آگاهـی دقیق از اهداف، فلسفه وجودی، وظایف و حیطه اختیارات سازمان نظـام پزشـکی توسـط همـکاران، سـایر دسـتگاه ها و حتـی برخـی از اعضـای محتـرم هیئت مدیـره نظـام پزشـکی ها و یـا ارکان سـازمان باعـث می گـردد؛ میـزان انتظـارات و توقعـات از بخش هـای مختلـف سازمان با واقعیات و محدودیت های قانونی موجود تطابق نداشته و بعضـا باعـث اعتـراض یـا حتـی تضعیـف و تخریـب سـازمان شـود. علی هذا بر آن شـدیم کـه من بعد به انحاءمختلف نسـبت بـه انعکاس اطاعات لازم در این خصـوص اقدام نماییم. در اولین قدم ضمن توصیه به مطالعه قانون سـازمان نظام پزشکی، آئین نامه هـا و دسـتورالعمل های مربوطـه، نسـبت بـه تدویـن و طراحی ماده هـای مهـم از قانون سـازمان به روش جدیـدی مبادرت نموده ایـم. به صـورت تشـریحی تقدیـم 3 قانـون و مـاده 2در ایـن شـماره؛ مـاده می گـردد.
-
اهداف
الـف – تـاش در جهـت تحقـق بخشـیدن بـه ارزش هـای عالیـه اسـامی در کلیـه امـور پزشـکی
ب – تلاش در جهت پیشبرد و اصلاح امور پزشکی
ج – مشارکت در جهت ارتقاء سطح دانش پزشکی
د – حفظ و حمایت از حقوق بیماران
ه – حفظ و حمایت از حقوق صنفی شاغلان حرف پزشکی
و – تنظیـم روابـط شـاغلین حـرف پزشـکی بـا دسـتگاه های ذی ربط در جهـت حسـن اجـرای موازین و مقـررات و قوانیـن مربـوط بـه امـور پزشـکی.
-
وظایف و اختیارات
اظهار نظر
- مشورتی در تهیه و تدوین لوایح، طرح ها، تصویب نامه ها و آیین نامه های مرتبط با امور پزشکی (الف)
- کارشناسی در مورد جرائم پزشکی به عنوان مرجع رسمی به دادگاه ها و دادسراها (ز)
- و مشارکت فعال به هنگام تعیین یا تجدیدنظر در تعرفه های خدمات بهداشتی و درمانی بخش دولتی (ک)
- کارشناسی مشورتی در جهت رسیدگی به تخلفات غیر صنفی و جرائم شاغلین به حرف پزشکی و وابسته به پزشکی (ح)
- و مشارکت فعال در تعیین و یا تجدیدنظر در میزان مالیات و عوارض مشاغل مؤسسات و شاغان حرف پزشکی (ل)
همکاری
-
- با مراجع ذیصاح در جهت رسیدگی به تخلفات غیر صنفی و جرائم شاغلین به حرف پزشکی و وابسته به پزشکی (ح)
- با مراجع ذیصاح در جهت حفظ احترام و شئون پزشکی در جامعه (ط)
- با مراجع ذی ربط در جهت گسترش فعالیت های علمی و تحقیقاتی و انتشارات پزشکی (ی)
- با مراجع ذیصاح در اجرای تعرفه های بخش غیردولتی (ک)
- با مراجع ذیصاح در وصول مالیات و عوارض مشاغل مؤسسات و شاغان حرف پزشکی (ل)
- و مشارکت در جهت اشتغال فارغ التحصیان گروه پزشکی (ع)
- با مراجع ذی ربط در ارائه خدمات امدادی، بهداشتی و درمانی به هنگام بروز حوادث و سوانح غیرمترقبه از طریق تشویق و بسیج اعضای سازمان (ت)
- در تدوین آیین نامه های ارزشیابی (ر)
مشارکت
-
- در صدور پروانه مؤسسات پزشکی بر اساس مقررات و ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (ن)
- فعال در تدوین برنامه های آموزشی گروه پزشکی (س)
- در تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل های نظارتی در مورد مطب ها، مؤسسات درمانی و بهداشتی و دیگر مراکز پاراکلینیک در بخش خصوصی (م)
- در تعیین ظرفیت دانشگاه های دولتی و غیردولتی (ق)
- در اجرای آیین نامه های ارزشیابی مراکز درمانی و بیمارستانی (ر)
اقدام
-
- تنظیم دستورالعمل های تبلیغاتی و آگهی های دارویی و مواد خوراکی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی و امور پزشکی و اعام به مراجع ذی ربط (ب)
- تدوین و تصویب مقررات و ضوابط خاص صنفی مربوط به استاندارد کردن تابلوها و سر نسخه های مؤسسات پزشکی و پزشکان شاغل حرف پزشکی و وابسته پزشکی (ج)
- اجرای برنامه های آموزشی مداوم اعضای موضوع این قانون در راستای قانون آموزش مداوم جامعه پزشکی با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (د)
- صادر نمودن کارت عضویت برای اعضای سازمان موضوع این قانون (هـ)
- رسیدگی انتظامی به تخلفات صنفی و حرفه ای شاغلین حرف پزشکی که عنوان جرائم عمومی را نداشته باشند (و)
- صدور پروانه اشتغال مطب های پزشکی و حرف وابسته و تمدید آن ها (ن)
- انجام کلیه مسئولیت ها، وظایف و اختیاراتی که تاکنون در قوانین مختلف از سوی مجلس شورای اسامی به سازمان نظام پزشکی ج. ا. ا واگذار گردیده است (ف)
- (ک)1373/8/3) قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور مصوب 1) ماده (8
- تعیین تعرفه ها در بخش غیردولتی بر اساس ضوابط بند (
- کمک به رفع مشکات رفاهی و مالی شاغان حرف پزشکی کم درآمد و خسارت دیده از طریق صندوق تعاون و رفاه (ش)
آيين نامه جلسات شورايعالي
نظام پزشکي جمهوري اسلامي ايران
به منظور تحقق اهداف سازمان نظام پزشکي ايران و اجراي وظايف و اختيارات تعيين شده در قانون تشکيل سازمان مذکور مصوب 25/1/1383 مجلس شوراي اسلامي ايران، اين آييننامه در جلسه مورخ 2/8/1388شورايعالي نظام پزشکي جمهوري اسلامي (که از اين پس شورا ذکر ميشود) به استناد ماده 8 قانون مطرح و به تصويب رسيد. اين آييننامه از تاريخ مذکور قابل اجرا است و با تصويب آن کليه آييننامهها و رويههاي مغاير لغو و بلااثر ميباشد.
ماده 1: تعاريف
- اعضاي رسمي شورا: تعداد 27 نفر از اعضايي هستند كه داراي حق رأي در جلسات ميباشند كه شامل 25 نفر كادر پزشكي منتخب مجمع عمومي سازمان، 1 نفر كادر پزشكي منتخب وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و نيز رييس سازمان پزشكي قانوني كشور است.
- هيأت رئيسه شورا: مطابق با تبصره 4 ذيل ماده 8 قانون متشكل از رئيس، دو نايب رييس و دبير است كه با رأي اكثريت نسبي اعضاي رسمي شورا براي مدت دو سال انتخاب ميشوند.
- اعضاي غيررسمي و ناظر: 2 نفر از اعضاي منتخب كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي، وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي و يا معاونين و معرفي شدگان ايشان كه مطابق بند ب ماده 8 و تبصره 3 ذيل ماده 8 قانون ميتوانند بدون حق رأي در جلسات شركت نمايند.
- رسميت جلسات و مصوبات: جلسات مطابق با تبصره 2 ذيل ماده 8 قانون با دو سوم اعضاي رسمي رسميت يافته و مصوبات با اكثريت نسبي داراي اعتبار است.
- تشكيل و اداره جلسات: تشكيل جلسات مطابق با تبصره 5 ذيل ماده 8 قانون به عهده دبير و اداره جلسات به عهده رييس و در صورت عدم حضور وي به عهده نواب رييس (به ترتيب اول و دوم) است.
- 6. غيبت:. بمعني عدم حضور غيرموجه یا بدون اطلاع قبلي اعضاء ميباشد.
- معذور:. عضوي است كه با ذكر دلايل موجه به دبيرخانه و حداقل 72 ساعت قبل از تشكيل جلسه، عدم امكان حضور خود را در جلسه اعلام نمايد. غيبت با اطلاع كمتر از 72 ساعت، صرفاً با احراز موجه بودن توسط هيأت رييسه شورايعالي، معذوريت محسوب ميگردد.
ماده 2: سياستها و خط مشيها
- تشكيل جلسات به صورت هدفمند و در راستاي تحقق اهداف و سياستهاي كلان سازمان
- جامعيت تصميات و مصوبات براساس مباني كارشناسي و نيز پيگيري اجراي مصوبات
- برگزاري نشستهاي مشترك با اشخاص حقيقي و دستگاههاي مرتبط
- انتخاب اعضاء در مناصب رسمي سازمان، كميتهها و شوراهاي درون و برون سازماني حسب اختيارات شورا
- صيانت از تصميمات اخذ شده جهت بهرهبرداري و ارزيابي عملكرد شورا
- افزايش انگيزه و مسئوليت پذيري اعضاء به منظور حضور فيزيكي منظم و بهرهمندي شورا از توانمنديهاي آنان
- اعمال نظارت بر عملکرد و حسن اجراي مصوبات شورايعالي، سازمان مركزي نظام پزشكي ، نظام پزشكي شهرستانها و صندوق تعاون ورفاه
ماده 3: نحوه تشكيل جلسات و تنظيم دستور كار
- تشكيل جلسات عادي با بازده زماني و ساعت مشخص بوده كه با تصويب اعضاي شورا در ابتداي هر دوره صورت ميگيرد.
- تشكيل جلسات فوقالعاده با نظر هيأت رييسه و يا درخواست يك سوم اعضاي شورا (به صورت كتبي) صورت ميگيرد.
- در صورت تلاقي زمان جلسه با تعطيلات رسمي جلسه به همان روز در هفته بعد موكول ميگردد.
- در صورت تصويب شورا، تشكيل جلسات ميتواند به صورت پياپي در دو روز متوالي باشد.
- محل تشكيل جلسات در سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي واقع در تهران است مگر اينكه بنا به ضرورت و تصويب شورا محل خاصي به صورت موردي مطرح گردد.
- تشكيل جلسه در ساير نقاط كشور صرفاً بنا به ضرورتهاي خاص كه حضور مؤثر شورايعالي را طلب نموده و علاوه بر آن امكان برگزاري جلسات متعدد با مسئولين استاني، انجمنها و ارتباط مستقيم با اعضاي سازمان در منطقه را مهيا نمايد بلامانع است.
- حداقل ده روز قبل از تشكيل جلسه عادي و 7 روزقبل از تشكيل جلسه فوقالعاده، تاريخ، ساعت، محل و دستور جلسه به انضمام خلاصه صورتجلسه مصوب شورا توسط دبير به وسيله نامه يا دور نويس و Email به كليه اعضاء اعلام ميشود.
- اعضايي كه به دلايل موجه نتوانند در جلسه شورا شركت نمايند ميبايست حداقل 72 ساعت قبل از تشكيل جلسه، مراتب را كتباً به دبيرخانه شورا اعلام نمايند.
- دستور جلسات با نظر هيأت رييسه شورا تهيه و با امضاء دبير به اعضاء اعلام ميشود.
- كليه مستندات حول محور دستور جلسه اعم از نتايج كارشناسي، نظرات و پيشنهادات، مكاتبات اداري، آمار و ساير موارد مرتبط كه نياز به تحليل، تفكر و ارائه نظر دارد بايد به عنوان ضميمه دستور كار براي كليه اعضاء ارسال گردد.
- تنظيم دستور جلسه براساس پيشنهادات واصله از مبادي مربوطه از جمله اعضاء شورا، رييس كل، هيأت رييسه مجمع، بازرسين، كميسيون تخصصي – شوراهاي هماهنگي استانها و ساير دستگاههاي مرتبط صورت ميگيرد.
- دبير شوراي عالي موظف به ثبت پيشنهادهاي مطروحه در صورتجلسه و نيز اعلام وصول پيشنهادهاي دريافتي براي دستور كار از طريق دبيرخانه است تا در موعد مقرر مطابق با اين آييننامه در جلسات آتي مطرح گردد.
- تعيين فوريت جهت طرح پيشنهادها به عنوان دستور كار جلسات شورايعالي به جز دو بند ذيل (بندهاي 14 و 15 ماده 3) برعهده هيأت رييسه خواهد بود، منوط براينكه شمول مرور زمان از اعتبار و اهميت موضوع كسر ننمايد.
- در صورت پيشنهاد كتبي حداقل 10 نفر از اعضاي شورا در جلسه و تأييد اكثريت اعضاء و يا طرح از طرف رييس كل يا هيأت رييسه شورا مبني بر ضرورت و فوريت موضوع، اين پيشنهاد به فوريت در همان جلسه مطرح خواهد شد.
- كليه موضوعات دستور كار و پيشنهاداتي كه فاقد فوريت به شرح فوق ميباشد می بایست قبل از طرح در شورای عالی در کمیسیون مربوطه مطرح و ضمن دریافت نظر صریح سازمان و نظریه کمیسیون مذکور حداکثر ظرف مدت یک ماه به دبیرخانه شورای عالی منعکس گردد . چنانچه كميسيون نياز به مدت بيش از يك ماه جهت بررسي داشته باشد، از سوي رييس كميسيون به رئيس شورايعالي اعلام و در صورت تصويب هيأت حداكثر به مدت 2 ماه تمديد ميگردد.
تبصره : در صورتیکه سازمان در مهلت تعیین شده (حداکثر دو هفته) نظر صریح خود را اعلام ننماید موضوع بر اساس نظر کمیسیون در شورای عالی طرح و اتخاذ تصمیم خواهد شد
- اعضا ميتوانند مستندات خود را (اعم از حول محور دستور كار و يا خارج از دستور كار) قبل از شروع جلسه به دبيرخانه تحويل نمايند تا در جلسه در اختيار اعضاء قرار گيرد. تقاضاي توزيع مستندات در حين جلسه، مستلزم موافقت هیات رئیسه شورا خواهد بود.
- هیات رئیسه موظف است نسبت به تنظیم برنامه زمان بندی جهت ارائه گزارش سایر ارکان سازمان بطور سالانه اقدام نماید .
ماده 4: نحوه گردش كار و اداره جلسات
- مسئوليت ثبت مذاكرات و مصوبات در جلسه برعهده دبير شورا است. در صورت عدم حضور دبير، مسئوليت وي برعهده فردي خواهد بود كه از طرف رياست شورايعالي تعيين ميگردد.
- رياست شورا در ابتداي هر جلسه نتيجه اجراء مصوبات جلسات قبل و مسائل مهم وقوع يافته را اعلام مينمايد و سپس مذاكرات پيش از دستور آغاز ميگردد.
تبصره : در مواقع ضروری و با تصویب هیات رئیسه شورای عالی مذاکرات پیش از دستور می تواند به انتهای جلسه شورای عالی منتقل گردد.
- در بخش پيش از دستور، داوطلبين به ترتيب ثبت نام در سقف زماني مشخص و مساوي به بيان ديدگاهها، پيشنهادات، انتقادات و تذاكرات خود ميپردازند. سقف زماني اين بخش يك ساعت و بنا به ضرورت و صلاحديد رييس شورا حداكثر تا سي دقيقه قابل افزايش است.
تبصره: حداكثر زمان صحبت براي اعضاء ثبت نام شده پيش از دستور 5 دقيقه خواهد بود.
- در صورت حضور رييس كل در جلسه، ايشان ميتوانند ظرف مدت حداكثر سي دقيقه در خصوص مسائل مطروحه صحبت نمايند.
- پس از ورود به دستور كار جلسه، بدواً رييس جلسه موضوعات مورد بحث را به تفكيك مطرح و در خصوص هر موضوع، دو مخالف و دو موافق (ابتدا مخالف و سپس موافق) به نوبت نظرات خود را ابراز ميدارند. در صورت عدم وجود مخالف نيازي به صحبت موافقين نيز نميباشد. كفايت مذاكرات با تشخيص رييس شورايعالي بوده و بعد از آن رأيگيري انجام خواهد شد.
- در صورتي كه موضوعي در دستور كار قرار گيرد بر حسب مورد ابتدا رييس يا نماينده كميسيون مربوطه و سازمان نسبت به ارايه گزارش و دفاعيه اقدام و سپس مخالفين و موافقين به بيان ديدگاههاي خود ميپردازند. و در نهايت كميسيون و سازمان نظر خود را اعلام مينمايد.
- شيوه رأيگيري در جلسات به دو گونه علني (با بالا بردن دست) و مخفي (با برگه) است. در حالت معمول رأيگيري بصورت علني مگر در مواردي كه موضوع صلاحيت يا انتخاب افراد مطرح باشد و يا حداقل نيمي از اعضاء حاضر و يا هيأت رئيسه تأكيد بر رای گیری مخفی بنمايند.
- كليه مصوبات بعد از اتمام هر بند از دستور كار در همان جلسه توسط دبير تنظيم و قرائت ميگردد. در انتهاي جلسه كليه حاضرين دفتر صورتجلسه را امضاء مينمايند.
- رييس شورا حداكثر ظرف مدت 5 روز مصوبات شورايعالي را طي نامهاي جهت اجرا به رئيس كل ابلاغ و صرفاً جهت اطلاع به كليه اعضاي شورا (بصورت رونوشت) اعلام مينمايد.
ماده 5: شيوه التزام به نظم و ارزيابي عملكرد
- در اولين جلسه شورايعالي كليه اعضا با قرائت و امضاي سوگندنامهاي كه قبلاً توسط شورايعالي تهيه و به تصويب مجمع عمومي ميرسد، پايبندي خود را به موازين شرعي، اخلاقي و حقوقي اعلام مينمايند.
- جلسات شورايعالي علني است و در صورتي كه يك سوم از اعضاء رسمي تقاضاي محرمانه بودن جلسه را بنمايند با تصويب اكثريت اعضاء حاضر در جلسه غيرعلني خواهد بود و در اين صورت كليه اعضاء موظف به حفظ محرمانگي موضوعات و مطالب مطرح در جلسه ميباشند در صورت عدم رعايت موارد فوق رييس شورا مكلف به تذكر به ايشان خواهد بود.
- رعايت ، حرمت و كرامت اشخاص حقيقي و حقوقي و نيز عدم پراكنده گويي يا خروج از محور دستور كار ضروري است و در غير اين صورت رييس شورا مكلف به تذكر و در صورت لزوم، قطع مذاكرات خواهد بود.
- اعضاي هيأت رييسه لازم است به منظور تسلط و نظارت كامل بر مقدمات جلسه، قبل از تشكيل جلسه در جايگاه خويش حضور يابند.
- در صورت تخطي از مفاد اين آييننامه در طول جلسه، تشخيص تخطي از مفاد آييننامه با رئيس جلسه خواهد بود.
- اعضا ميتوانند سوالات يا تذاكرات خود را در خصوص مسائل سازمان به صورت مكتوب به رييس شورا تسليم نمايند. رييس شورا نيز ضمن ثبت نام ، مكلف به ارجاع موضوع به رييس كل سازمان است. رييس كل سازمان نيز موظف است حداكثر ظرف مدت دو هفته پس ازوصول نسبت به ارائه پاسخ مكتوب به شخص سوال کننده یا تذكر دهنده با رونوشت به رييس شورا اقدام نمايد.
- در صورتي كه هر يك از اعضاي رسمي در طول يك سال در جلسات عادي مرتكب غيبت و يا عدم كفايت حضور گردد، به شرح ذیل در مورد وی تصمیم گیری خواهد شد .
* دو نوبت غیبت متناوب مستلزم تذکر شفاهی توسط رئیس شورا است .
*دو نوبت غيبت متوالي يا سه نوبت غيبت متناوب، مستلزم تذكر کتبی توسط رييس شورا است
* سه نوبت غيبت متوالي يا چهار نوبت غيب متناوب منجر به اطلاع به رياست مجمع عمومي سازمان توسط رييس شورا ميگردد)
*چهار نوبت غيبت متوالي يا پنج نوبت غيبت متناوب به منزله استعفاي فرد و لزوم جايگزيني عليالبدل در گروه انتخابي خواهد بود.
تبصره 1: منظور از غيبت متوالي، غيبت و فاصله زماني ماهانه بوده و مشمول جلسات دو روز ممتد نميشود.
تبصره 2: موجه بودن غيبت با تشخيص هيأت رييسه شورايعالي خواهد بود.
- در صورتي كه هر يك از اعضاي رسمي شورا در طول دوره چهار ساله مرتكب ده جلسه غيبت يا 15 جلسه مجموع غيبت و معذوريت گردند در حكم استعفاي ايشان محسوب و جايگزيني ايشان پس از بررسي مستندات و تأييد شورايعالي صورت خواهد گرفت.
- ميزان تأخير غيرموجه در ورود و يا تعجيل در خروج در كليه جلسات ثبت و به ازاي هر 6ساعت یک جلسه غیبت محسوب ميگردد.
- هر 6 ماه ليست حضور و غياب اعضاي ناظر و انتصابي توسط رياست شورا براي رياست دستگاه معرفي كننده ارسال ميگردد.
- در پايان هر سال كاري و در انتهاي دوره شورايعالي، شاخصها و ارقام قابل استخراج، توسط دبير تهيه و پس از تأييد هيأت رييسه، مبناي بخشي از گزارش رياست شورايعالي به مجمع عمومي و اعضاي سازمان قرار ميگيرد. شاخصهاي مورد نظر به پيشنهاد هيأت رييسه و تصويب شورايعالي تعيين ميگردند.
ماده 6: نحوه پيگيري و اجراي مصوبات
- مسئوليت اجراي مصوبات مربوطه شورايعالي مطابق با ماده 9 قانون تشكيل سازمان نظام پزشكي با رييسكل سازمان نظام پزشكي ميباشد.
- مصوبات شورايعالي حداكثر ظرف 10 روز پس از وصول و يا در تاريخ مقرر شده در متن مصوبه، توسط رييس كل به مورد اجرا گذاشته خواهد شد. در صورت اشكال رييس كل بر مصوبات، با اعلام رسمي ايشان به هيأت رييسه شورا موضوع در جلسه آتي شورا مورد بررسي مجدد قرار خواهد گرفت.
- دبير موظف به پيگيري نتايج اجراي مصوبات و گزارش آن به رييس شورا است.
ماده 7 : شيوه گزارش دهي جلسات
- گزارش كلي جلسات و اعلام مواضع رسمي شورا صرفاً از طريق رييس شورا يا فرد منتخب ايشان امكانپذير است.
- درج گزارشات شورا براي نشريات با هماهنگي دبيرخانه و تأييد هيأت رييسه شورايعالي صورت خواهد پذيرفت.
ماده 8: ساير مقررات
- رييس كل در صورتي كه عضو شورايعالي نباشد، ميتواند در كليه جلسات با حق اظهارنظر شركت نمايد.
- در مواردي كه موضوع انتخاب افراد يا نمايندگان پيشنهادي از سوي رييسكل مطرح باشد، لازم است زندگينامه، سوابق علمي و اجرايي افراد در اختيار اعضاء شورا قرار گيرد.
- صدور هرگونه بيانيه از سوي شورايعالي درخصوص مسائل مهم نظام سلامت، مناسبتهاي خاص و .. بايستي به تصويب دو سوم اعضاي شورا برسد.
- شورايعالي داراي دبيرخانه است و مسئوليت اداره دبيرخانه برعهده دبير شورا ميباشد. محل دبيرخانه در سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي ايران در تهران است. سازمان امكانات لازم براي انجام وظايف قانوني دبيرخانه را مهيا خواهد نمود.
- فعاليت كليه اعضاي شورا به صورت افتخاري است و هزينههاي اسكان، رفت و آمد و ساير هزينههاي جنبي برعهده سازمان بوده ليكن سازمان موظف است هزينههاي انجام شده را به صورت مرتب در اختيار هيأت رييسه شورا قرار دهد.
- حضور معاونين سازمان و يا ديگر افرادي كه حضور آنان در جلسه به منظور توضيحات موارد مطرح درجلسه ضروري باشد با دعوت رييس شورايعالي امكان پذير است.
- هر يك از اعضاي شورای عالی ميتوانند در حدود شرح وظايف نسبت به اعلام نظرات و مواضع شخصی با مسئولیت خويش اقدام نمايند. بدیهی است این امر الزاماً به معنای اعلام مواضع رسمی شورای عالی نیست .
- حضور افرادی غیر از اعضای تعریف شده در ماده یک این آئین نامه در جلسات شورای عالی منوط به طرح موضوع در دستور کار شورای عالی و تائید اکثریت اعضاء خواهد بود.
اين آييننامه در هشت ماده و شصت و چهار بند و چهار تبصره در تاریخ 15/7/96 به تصويب شورايعالي سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي ايران رسيد./م
دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت كمیسیونهاي تخصصي مشـــورتي شورای عالی ســـازمان نظام پزشـکي
در راستاي اجراي ماده 42قانون سازمان نظام پزشكي، مصوب 25/1/1383مجلس شــوراي اســلامي و به منظور تحقق وظايف قانوني سازمان، تشكيل و فعاليت كميســيونهاي تخصصي مشورتي شورای عالی بر اساس دستور العمل زير صورت ميپذيرد:
ماده1)تعريف :
كميســيونهاي تخصصي مشورتي شورای عالی سازمان نظام پزشكي كه در اين دستورالعمل به اختصار «كميسيونها» ناميده ميشوند, به منظورتامين نقطه نظرات كارشناسي در حوزه هاي تعريف شده تشكيل گرديده و درچارچوب قانون سازمان نظام پزشكي و مصوبات شورای عالی سازمان فعاليت مينمايد.
ماده 2)انواع کمیسیونها:
كميســيونها در15 حوزه امور آموزشــي و پژوهشــي، امورانتظامي، امور رفاهي اجتماعي و اشتغال، برنامه و بودجه و تشکیلات تعرفه و بیمه ، ماليات و عوارض، طرحها و لوايح و آيين نامه ها، نظارت موضوع ماده ۱۵ قانون سازمان ،اخلاق پزشكي ، پزشک خانواده و نظام ارجاع ، دارو و تجهیزات پزشکی ، طب سنتی و مکمل ، تنظیم روابط و تعیین حدود صلاحیت حرف پزشکی ، تبلیغات ، روابط عمومی و رسانه تشكيل ميشوند.
تبصره: حســب مورد براســاس درخواســت رييس كل یا هیات رئیسه شورای عالی كميسيونهاي ديگر پس از تصويب شورايعالي قابل تشكيل است.
ماده 3)شرح وظايف:
هر يك از كميسيونها موظفند موضوعات ارجاعي از جانب رئیس کل و یا شورايعالي را مورد بررسي كارشناسي قرار دهند و نظرات كارشناسي خويش را كتباً به دبيرخانه شورايعالي اعلام نمايند.
تبصره 1: نظرات كميسيونها صرفاً جنبه كارشناسي و مشورتي دارد.
تبصره 2 : رؤســاي هر يك از كميسيونها ميتوانند مواردي را كه مطابق نظر اكثريت اعضاي كميسيون، به بررسي و اظهار نظر كارشناسي نياز دارند به دبیرخانه شــورايعالي پيشنهاد نمايند تا در صورت تأييد، در دستور كاركميسيون قرار گيرد.
تبصره 3 :در موارد ضروری و به منظور تسریع در امور ، هیات رئیسه شورای عالی میتواند راساً نسبت به ارجاع موضوعات به کمیسیونها اقدام و سپس پاسخ کمیسیونها را در دستور جلسات شورای عالی قرار دهد.
تبصره 4 : حداكثر زمان لازم براي ارایه پاسخ مكتوب به استعلامات مربوطه یک ماه از تاريخ ارجاع به كميسيون مي باشد.
ماده 4) تركيب و تعداد:
در هر يك از كميسيونها با توجه به نوع و گستره فعالیتهای آن از ۷ تا 15 نفر ( اعداد فرد) عضويت دارند
تبصره1: اعضاي هر يك از كميســيونها با معرفــي هیات رئیسه و تأييدشوراي عالي و به مدت چهارسال انتخاب و حکم آنها توسط رئیس شورای عالی صادر میگردد.
تبصره 2 : حداقل دو نفر از اعضاي هر يك از كميســيونها, از اعضاي شوراي عالي ميباشند.
تبصره3: رييس كميسيونها ازبین اعضای شورای عالی انتخاب میگردند.
تبصره 4:هریک ازکمیسیونها جهت ثبت صورتجلسات و پیگیری مطالب لازمست ازبین اعضای خود فردی رابعنوان دبیر که ترجیحاً از معاونین مرتبط سازمان باشد انتخاب نمایند.
تبصره 5 : دعوت از سایر اعضاي شوراي عالي و يا كارشناسهایي که عضو کمیسیون مربوطه نیستند در جلسات کمیسیونها بدون حق رأي بلامانع است
تبصره 6 :
عضویت حداقل یک نفر از هرکدام از گروههای مصرح در ماده 4 قانون سازمان نظام پزشکی در کمیسیونهای تخصصی مشورتی آموزشی و پژوهشی ، تعرفه وبیمه ، مالیات و عوارض ، طرح ها ف لوایح و آئین نامه ها و تنظیم روابط و تعیین حدودصلاحیت شاغلین حرف پزشکی الزامی است .
ماده 5 ) نحوه فعاليت:
الف) جلسات هر يك از كميسيونها با حضور بيش از نيمي از اعضا رسميت مي يابد و نظرات مشورتي كميســيونها با رأي اكثريت به امضاي رييس يا نايب رييس كميسيون پس از ثبت در دبیرخانه کمیسیونها به دبيرخانه شواريعالي ارائه مي گردد
ب) رئيس كميسيون مسئول هماهنگي لازم جهت تشكيل و اداره جلسات مي باشد و در غياب وي مسئوليت موضوع بر عهده نايب رييس است.
ماده 6 ) جلسات كميسيونها در محل سازمان نظام پزشكي برگزار ميشود.
ماده 7) غيبت بيش از 3جلسه متوالي يا 5جلسه متناوب (در سال)موجب لغو عضويت ازكميسيونها ميشود و لازم است مراتب جهت تعيين عضوجايگزين از طريق رئيس كميسيون به دبیرخانه شورای عالی اعلام گردد.
ماده 8) دبيرخانه كميســيونها:
به منظور دريافت و توزيع صحيح موارداســتعلامي, همچنين تنظيم امور اداري هر يك از كميسيونها, شناسايي وگردآوري منابع و مدارك و طبقه بندي و نگهداري مدارك و اسناد و پيگيري نظرات كارشناسي هر يك از كميسيونها و ارايه گزارش فصلي از فعاليتهاي
هر يك از كميســيونها بــه شــورايعالي, دبيرخانه كميسيونها در ذیل دبیرخانه شورای عالی سازمان نظام پزشکی تشکیل می شود.
تبصره1 : رئیس دبیرخانه توسط هیات رئیسه انتخاب و جهت صدور حکم به رئیس کل محترم معرفی میگردد
تبصره 2: به منظور تقویت و تسهیل امور کمیسیونهای تخصصی مشورتی شورای عالی، رئیس دبیرخانه کمیسیونهای مذکور میتواند بدون حق رأی در جلسات کمیسیونها شرکت نماید
ماده9) معاونت پشتیبانی سازمان مسئول پشتیبانی برگزاری جلسات کمیسیونها اعم از ایاب و ذهاب ,اسکان, پذیرایی و ….می باشد و همکاری لازم را در این خصوص با دبیر خانه کمیسیونها بعمل خواهد آورد.
اين دستورالعمل با نه ماده و دوازده تبصره در جلسه مورخ 12/2/98 به تصویب شورایعالی نظام پزشکی رسيد.
(تبصره 2 ماده 8 به مصوبه مورخ 27/7/96 اضافه گردید.)
دستورالعمل نحوه صدور مجوز و نظارت بر تبلیغات و انتشار آگهی های دارویی، مواد خوراكي، آشاميدني، آرايشي ، بهداشتي و امور پزشکی
(موضوع بند ب ماده 3 از فصل دوم قانون سازمان نظام پزشکی جمهوري اسلامي ايران مصوب 25/1/83 مجلس شورای اسلامی)
ماده 1– حیطه موارد مشمول این دستورالعمل عبارت است از مواد داروئی ، خوراکی ، آشامیدنی ، آرایشی ، بهداشتی ، تجهیزات پزشکی و امور پزشکی به شرح ذیل:
الف- منظور از مواد خوراكي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي كلية مواردي است كه مشمول قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب 1334 مجلس و اصلاحيه هاي بعدي آن ميشود که برای تولید ، واردات و توزیع نیاز به اخذ مجوز از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی دارند.
ب- منظور از دارو تمام اقلام داروئی ، مواد اولیه ، ملزومات داروئی و مکمل ها می باشند که مشمول قانون مربوط به مقررات امور پزشکی ، داروئی ، مواد خوردنی و آشامیدنی ، مصوب 1334 مجلس و آیین نامه و ضوابط داروئی مصوب 1389 وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی می شوند.
ج- منظور از تجهیزات پزشکی کلیه مواردی است که مشمول آیین نامه تجهیزات پزشکی مصوب 1386 وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و اصلاحیه های بعدی آن می شود.
د- منظور از امور پزشکی کلیه خدمات حوزه سلامت است که توسط شاغلین حرف پزشکی و وابسته و موسسات درمانی طبق موازین علمی، شرعی و قانونی با رعایت نظامات دولتی ، صنفی و حرفه ای ارائه می شود.
تبصره – هر ماده، محصول یا خدمتی خارج از تعاریف فوق نیز، چنانچه مدعی هر گونه اثرات درمانی ، تشخیصی ، پیشگیری و بازتوانی گردد، مشمول این دستورالعمل خواهد بود.
ماده 2– منظور از تبلیغات هرگونه پیام یا اطلاع رسانی است که منجر به ترغیب دریافت یا مصرف توسط دریافت کنندگان بالقوه یا بالفعل خدمات یا مصرف کنندگان بالقوه یا بالفعل محصولات موضوع این دستورالعمل گردد. (خبر، گزارش ، رپرتاژ آگهی، تفسیر، مصاحبه، مقاله، آموزش، کارگاه آموزشی پیام یا شعار سلامتی نیز که منجر به ترغیب یا دریافت خدمت یا محصول موضع این دستورالعمل گردد می تواند به منزله تبلیغات محسوب گردد.)
تبصره: مرجع تشخیص در خصوص مصادیق تبلیغات ماده 2 کمیته های تبلیغات موضوع این دستور العمل می باشد.
ماده 3- تبلیغات از طریق هر یک از رسانههاي عمومي و خصوصي ديداري و شنيداري از قبيل صدا و سیما، شبكههاي ماهوارهاي، محصولات ویدئویی و چند رسانه ای، مطبوعات، سينما، اينترانت، اينترنت، شبکه های اجتماعی مجازی، وبسایت، تلفن ، پیامک ، بلوتوث، شبكههاي صوتي، تصويري سازماني و توليدات چاپي مانند برگه هاي تراکت، كاتالوگ، بروشور، پوستر، دفترچههاي راهنما، تبلیغات مندرج بر روی بسته بندی کالاها، برچسب، كارت ويزيت، بيلبورد، تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر و هرگونه تبلیغات محیطی، داخل یا خارج وسایط نقلیه، غرفه های نمايشگاهی، اسلايد، بانكهاي اطلاعاتي، انواع رسانه های چاپی اعم از نشریات تخصصی پزشکی و نشریات با مخاطب عام ،کلیه هدایای تبلیغاتی تحت شمول این دستورالعمل هستند.
ماده 4- انجام هرگونه تبلیغات در خصوص موضوعات ماده 1 و از طریق رسانه های مندرج در ماده 3 نیازمند اخذ مجوز تبلیغات از سازمان نظام پزشکی میباشد.
ماده 5 – مرجع صدور مجوز تبلیغات ، سازمان نظام پزشکی شهرستان محل تبلیغات می باشد که پس از انجام کارشناسی و دریافت تعرفه مصوب اقدام به صدور مجوز تبلیغات ممهور به مهر برجسته می نماید.
تبصره1: انجام تبلیغات در یک یا چند شهرستان خارج از محل ارایه خدمت امکانپذیر است که در این صورت متقاضی موظف است جهت تبلیغات در هر شهرستان، از نظام پزشکی حوزه جغرافیایی محل انجام تبلیغات مراحل اخذ مجوز را طی کند. در این صورت سازمان صادر کننده مجوز موظف است صدور مجوز را به رییس شورای هماهنگی استان محل انجام تبلیغات و نظام پزشکی محل فعالیت اعلام نماید.
تبصره 2: رونوشت مجوزهای صادره در خصوص انجام تبلیغات در صدا وسیمای استان و فضای مجازی می بایست به شورای هماهنگی استان منعکس گردد.
تبصره 3:مراحل بررسی و صدور مجوز تبلیغات در صدا و سیمای مرکز و نشریات سراسری توسط کمیته مرکزی تبلیغات صورت می پذیرد.
ماده 6 – صدور مجوز صرفا جهت تبليغات محصولات ، تجهیزات ، مواد و خدماتی مجاز است كه اشخاص ، شرکتها و مؤسسات مربوطه قبلاً پروانه تأسيس ، بهره برداری ، ساخت يا مجوز ورود و توزيع محصول یا پروانه ارائه خدمات پزشکی و پیراپزشکی موضوع تبلیغات را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی یا سایر مراجع ذیصلاح حوزه سلامت اخذ نموده باشند. جهت تبليغ آن دسته از محصولات كه استاندارد آنها اجباري اعلام شده علاوه بر ساير مدارك ، داشتن پروانه كاربرد علامت استاندارد كالا و تحقيقات صنعتي ایران الزامی است.
ماده 7– تبلیغ داروها و نیز ذکر خواص درمانی در تبلیغات هر نوع مواد و محصول در رسانه های عمومی که مخاطب آنها عموم مردم می باشند ممنوع است مگر در موارد خاص به تشخیص کمیسیون تخصصی مشورتی تبلیغات شورای عالی.
ماده 8– صدور مجوز تبلیغات در خصوص ادعاهای مربوط به اثرات تشخیصی درمانی پیشگیری و بازتوانی کلیه کالاها و محصولات موضوع این دستورالعمل صرفا مطابق با تاییدیه رسمی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی امکانپذیر می باشد.
ماده 9- صدور مجوز تبلیغات خدمات و کالاهای آسیب رسان به سلامت مطابق لیست اعلامی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی مجاز نیست.
ماده 10- محتوای تبلیغات مطبها و دفاتر کار نباید موجب تنزیل شان جامعه پزشکی شود. تشخیص با مرجع صادر کننده مجوز می باشد.
ماده 11- در آگهی های اعضای سازمان درج نام و نام خانوادگی ، شماره نظام پزشکی ، آخرین مدرک تحصیلی بر اساس عناوین مندرج در پروانه مطب/دفتر کار و نشانی مطب یا دفتر کار الزامی است. درج درجه دانشگاهی مصوب وزارت بهداشت، تلفن، نشانی الکترونیکی، ساعات و ایام پذیرایی بیماران و بیمه های طرف قرارداد نیز اختیاری است.
تبصره 1: پزشکان و دندانپزشکان عمومی می توانند شرح خدمات مجاز و حداکثر سه رشته تخصص مصوب مورد علاقه خود را بدون ذکر عنوان متخصص و پزشکان متخصص می توانند شرح خدمات مجاز و همچنین دو رشته مصوب فلوشیپ یا فوق تخصص مورد علاقه خود را بدون ذکر عنوان فلوشیپ و فوق تخصص در تبلیغ درج نمایند. در ضمن درج عناوین غیر بالینی در تبلیغات مطبها و دفاتر کار مجاز نیست. رشته طبابت مذکور می بایست از بین عناوین تخصص، فوق تخصص و فلوشیپی باشد که در حال حاضر در دانشگاههای علوم پزشکی کشور در حال تدریس است.
تبصره 2: عناوین مجاز تخصصی قابل درج در تبلیغات پزشکان و دندانپزشکان عمومی و عناوین مجاز فلوشیپ و فوق تخصصی قابل درج در تبلیغات متخصصان ظرف مدت شش ماه از تصویب این آئین نامه توسط شورای عالی نظام پزشکی تصویب و اعلام می گردد . عناوین مذکور هر ساله توسط شورای عالی سازمان نظام پزشکی بازنگری می شود.
ماده 12–درج نام کامل موسسه بر اساس پروانه بهره برداری، شماره پروانه بهره برداری ، نشانی و شماره تلفن در تبلیغات موسسات تشخیصی درمانی الزامی است و معرفی بخشهای موسسه، شرح خدمات مجاز، آدرس الکترونیکی ، بیمه های طرف قرارداد ، ساعات فعالیت ، نام سازمان صادر کننده مجوز بلامانع است.
ماده 13- استفاده از هر گونه عبارت تشویقی در تبلیغات ( از قبیل تعیین درصد ، پورسانت ، تعیین جایزه ، هدیه ، قرعه کشی ، اقساط ، تضمینی ، رایگان ، تخفیف ) ممنوع است.
ماده 14- استفاده از صفات تفضیلی و عالی ( بهترین ، برترین ، اولین ، مجهزترین و موارد مشابه ) در تبلیغات مجاز نمی باشد .
ماده 15– استفاده از تصاویر کل یا هر قسمتی از بدن بیمار به هر شکل منجمله عکس قبل و بعد از عمل در تبلیغات ممنوع است .
ماده 16- استفاده از نام و آرم موسسات و سازمان های تعیین کیفیت و استاندارد داخلي و خارجي مورد قبول وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظام پزشکی كه صرفاً تأييد كننده و بیان کننده کیفیت است بلامانع است.
ماده 17- صدور مجوز جهت تبلیغات محیطی مطبها و موسسات صرفا به صورت بیلبورد، تابلوهای تبلیغاتی شهری، تابلوهای دیجیتال ، تلویزیونهای تبلیغاتی شهری، پلاکارد، بنر و پوستر و صرفا در محدوده جغرافیایی شهری طبق ضوابط وزارت کشور بلامانع است. ابعادتبلیغات محیطی برای مطبها و موسسات: حداکثر .200*300 سانتی متر می باشد.
ماده 18- مدت اعتبار مجوزهای تبلیغات شش ماهه است.
ماد 19- ذکر شماره مجوز تبلیغات سازمان نظام پزشکی به عنوان مرجع صدور مجوز تبلیغات در کلیه آگهی ها الزامی است .
تبصره: درج شماره مجو ز تبلیغات سازمان نظام پزشکی در تبلیغات فاقد مجوز و هرگونه تغییر در محتوای مجوزهای صادره از مصادیق جعل به شمار می رود و مشمول قوانین انتظامی و کیفری می شود .
ماده 20– تعرفه کارشناسی و صدور و تمدید مجوز تبلیغات موضوع این دستورالعمل سالانه از طرف سازمان نظام پزشکی کل پیشنهاد و توسط شورای عالی نظام پزشکی تصویب و به نظام پزشکی های سراسرکشور ابلاغ میگردد. تعرفه کارشناسی تنها در مورد تبلیغات کالاها اخذ می شود.
ماده 21– صدور مجوز تبلیغات برای متقاضیان حرف پزشکی که محکومیت انتظامی دارند تا زمان رفع سوء اثر ممکن نخواهد بود .
ماده 22- متقاضیان تبلیغات ، کانونهای آگهی و تبلیغاتی ، مطبوعات و رسانه های کشور ضمن رعایت مفاد این دستورالعمل موظف به رعایت ماده 12 آئین نامه تاسیس و نظارت بر نحوه کار و فعالیت کانونهای آگهی و تبلیغاتی مصوب شورای انقلاب فرهنگی میباشند.
ماده 23- کلیه موارد مندرج در آیین نامه اجرائی ماده 7 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان که در این دستورالعمل به آن اشاره نگردیده است لازم الاجرا می باشد.
ماده 24- تبلیغات در شبکه های ماهواره ای که مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیستند ممنوع است .
ماده 25 – به منظور صدور مجوز تبلیغات و نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل ، هماهنگی با سایر ارگانها و نهادهای رسمی کشور و رسیدگی به موارد اعتراض و ارائه پیشنهادات به دبیرخانه شورای عالی کمیته ای با ترکیب زیر تحت عنوان کمیته مرکزی تبلیغات در معاونت فنی و نظارت نظام پزشکی کل تشکیل می گردد :
1) معاون فنی و نظارت به عنوان رییس کمیته
2) دو نفر از اعضای شورای عالی نظام پزشکی
3) مدیر کل نظارت به عنوان دبیر کمیته
4) مدیرکل صلاحیت های حرفه ای
5) مدیر ترویج اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی
6) معاون انتظامی یا نماینده تام الاختیار وی
7) نماینده تام الاختیارسازمان صدا و سیما
8) نماینده کمیسیون تخصصی مشورتی تبلیغات شورای عالی
9) یک نفر نماینده تام الاختیار وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به انتخاب وزیر
10) یک نفر نماینده تام الاختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
11) یک نفر نماینده تام الاختیار وزارت کشور
12) یک نفر نماینده تام الاختیار سازمان تغزیرات حکومتی
ماده 26- وظایف و اختیارات کمیته مرکزی تبلیغات به شرح ذیل می باشد :
1) صدور مجوز تبلیغات موارد مندرج در تبصره 3 ماده 5 این دستورالعمل
2) نظارت بر اجرای مطلوب دستورالعمل تبلیغات
3) بررسی ملاحظات منطقه ای ، جغرافیایی ، فرهنگی در سطح کشور و انعکاس پیشنهادات مربوطه به دبیرخانه شورای عالی
4) بررسی و اتخاذ تصمیم در رابطه با مواردی که متقاضی تبلیغات به رای کمیته های تبلیغات استانی اعتراض دارد.
5) هماهنگی با سایر ارگانها و نهادهای رسمی کشور
ماده 27- شورای های هماهنگی نظام پزشکی استانها موظف می باشند کمیته ای با ترکیب زیر تحت عنوان کمیته تبلیغات استانی به منظورنظارت بر اجرای مطلوب این دستورالعمل در استان ، هماهنگی با سایر ارگانها و نهادهای رسمی استانی و رسیدگی به موارد اعتراض به صدور مجوز تبلیغات توسط شهرستانها و نیز ارائه پیشنهادات به کمیته مرکزی تبلیغات تشکیل دهند:
1) رییس یا نایب رییس شورای هماهنگی نظام پزشکی استان به عنوان رییس کمیته
2) معاون فنی و نظارت مرکز استان به عنوان دبیر کمیته
3) دو نفر از اعضای هیات مدیره نظام پزشکی مرکز استان
4) رییس هیات تجدید نظر انتظامی استان
5) رییس دانشگاه علوم پزشکی مرکز استان یا نماینده تام الاختیار وی
6) مدیر کل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یا نماینده تام الاختیار وی
7) مدیر کل یا نماینده تام الاختیار صدا و سیمای مرکز استان
8) نماینده تام الاختیار شهرداری مرکز استان
تبصره : بر حسب نیاز در رابطه با پرونده تبلیغاتی شهرستان های استان رییس نظام پزشکی شهرستان دعوت خواهد شد .
ماده 28 – وظایف و اختیارات کمیته تبلیغات استانی به شرح ذیل می باشد:
1) نظارت بر اجرای مطلوب دستورالعمل تبلیغات در سطح استان
2) بررسی ملاحظات بومی ، منطقه ای ، جغرافیایی ، فرهنگی در سطح استان و انعکاس پیشنهادات مربوط به کمیته مرکزی تبلیغات نظام پزشکی کل
3) بررسی و اتخاذ تصمیم در رابطه با مواردی که متقاضی به متن مندرجات ، عدم صدور و یا تاخیر در صدور مجوز تبلیغات در شهرستان های استان مربوطه معترض می باشد.
4) هماهنگی با سایر ارگانها و نهادهای رسمی استانی
ماده 29- به منظور بررسی درخواست و صدور مجوز تبلیغات در نظام پزشکی های مرکز استان ،کمیته ای با ترکیب زیر تشکیل می گردد:
1) رییس نظام پزشکی مرکز استان به عنوان رییس کمیته
2) معاون فنی و نظارت مرکز استان به عنوان دبیر کمیته
3) دو نفر از اعضاء هیات مدیره به انتخاب هیات مدیره ( یک نفر به عنوان نماینده پزشکان ، دندانپزشکان و داروسازان و یک نفر به عنوان نماینده گروه های پروانه دار مندرج در ماده 12 فصل چهارم قانون سازمان نظام پزشکی)
4) معاون انتظامی نظام پزشکی مرکز استان
5) رییس دانشگاه علوم پزشکی یا نماینده تام الاختیار وی
6) مدیرکل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یا نماینده تام الاختیار وی
7)مدیر کل یا نماینده تام الاختیارصدا وسیمای استان
8) نماینده تام الاختیار شهرداری مرکز استان
ماده 30 – در نظام پزشکی های سایر شهرستانهای استان ،ترکیب کمیته به شرح زیر خواهد بود :
1) رییس نظام پزشکی شهرستان به عنوان رییس کمیته تبلیغات شهرستان
2) دادستان انتظامی شهرستان
3) کارشناس صدور پروانه ها به عنوان دبیر
4) مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان یا نماینده تام الاختیار وی
5) رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نماینده تام الاختیار وی
6) دو نفر از اعضاء هیات مدیره به انتخاب هیات مدیره ( یک نفر به عنوان نماینده پزشکان ، دندانپزشکان و داروسازان و یک نفر به عنوان نماینده گروه های پروانه دار گروههای مندرج در ماده 11 فصل چهارم قانون سازمان نظام پزشکی)
7) نماینده تام الاختیار شهرداری
8) نماینده اداره تعزیرات حکومتی
تبصره : روسای هر یک از کمیته ها می توانند حسب مورد از نمایندگان ارگانها و دستگاه های ذیربط جهت شرکت در کمیته بدون حق رای دعوت بعمل آورند.
ماده 31– کلیه متخلفان از این دستورالعمل اعم از متقاضیان تبلیغات ( موضوع ماده 1 و 2 این دستورالعمل ) ، رسانه ها و سایر جایگاههای اطلاع رسانی و تبلیغاتی و سایر نهادها و دستگاههای دولتی و غیر دولتی و خصوصی با شکایت سازمان نظام پزشکی در مراجع قضایی و انتظامی تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند.
تبصره : تخلفات تبلیغاتی اعضاء جامعه پزشکی در هیات های انتظامی سازمان نظام پزشکی و در صورت نیاز در مراجع قضایی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
ماده 32 – از زمان ابلاغ این دستورالعمل کلیه آیین نامه ها و دستورالعمل های قبلی مغایر با این دستورالعمل ملغی می گردد.
این دستورالعمل مشتمل بر 32 ماده و 11 تبصره در تاریخ 25/7/97 توسط شورایعالی سازمان نظام پزشکی به تصویب رسید./25/7/97
محتوای تب را در اینجا وارد کنید