*آنکه گریزد ز خراجات شاه بارکش غول بیابان شود*
اینکه یک متن در فضای مجازی با این استدلال که چون سازمان نظام پزشکی اختیار وضع تعرفه خدمات پزشکی را ندارد، پس عملا هیچ کاره است و چون پزشک اجبارا باید به این سازمان حق عضویت بپردازد، از وزیر بهداشت درخواست کند که این سازمان منحل گردد، گرچه حرفی مسخره است اما خنده دار نیست!
تمسخر آمیز بودن مساله از این بابت است که
-اولا: نهادی که بر اساس تصویب قانون تاسیس گردیده به این روش قابل انحلال نیست!
-دوما: در جمع آوری امضا احراز هویت انجام نشده و تکلیف درخواست از همینجا معلوم است!
-سوما: پزشکان برای آنکه سازمان نتوانسته حق آنها را احقاق کند، متوسل به کسی بشوند که در راس تشکیلاتی قرار گرفته که در ادوار مختلف بیشترین و مهلک ترین ضربات را بر پیکره جامعه پزشکی وارد آورده است!
اما اینکه چرا برخلاف سایر موارد تمسخر آمیز، این بار داستان خنده دار نیست؟!
اول اینکه به هرحال بعضی امضا کنندگان این نامه قطعا اعضای جامعه پزشکی هستند و چرا این افراد باید بازیچه دست دیگران شوند؟!
دوم اینکه به سابقه عملکرد سازمان انتقاداتی جدی وارد است که حتی فعالیت مدیران این دوره در زمینه تعرفه، نسخه الکترونیک، واکسیناسیون و … نتوانسته خاطره منفی مربوط به گذشته را رفع نماید.
سوم اینکه در گیر و دار چانه زنی و مباحثات موجود بین سازمان و حاکمیت، اینگونه خودزنیها جای توجیه ندارد.
چهارم اینکه سازمان نظام پزشکی یک ابزار است که باید در خدمت جامعه پزشکی و بیماران باشد. چهارچوب وظایف و اختیارات سازمان که در قانون تعیین گردیده هیچگاه به طور کلی مورد انتقاد یا اعتراض نبوده و بنابراین انتقادی اگر هست، متوجه افرادی است که بعضا به علت عدم مشارکت اعضا به تشکیلات سازمان راه یافتهاند! حال آیا باید سازمان را منحل نمود یا اعضای کاهل را مورد انتقاد قرار داد ؟!
پنجم اینکه “ یا رب مباد کس را مخدوم بی عنایت !” تعداد زیادی از همکاران در تشکیلات انتظامی سازمان در قالب کارشناس، اعضای هیات ها و دادسراها بدون مزد و مواجب به خدمت مشغولند و علیرغم انجام وظایف قانونی در رسیدگی به شکایت و تخلفات، عموما حرمت و شئونات جامعه پزشکی را حفظ نموده اند.آیا با واگذاری وظایف بخش انتظامی به زیرمجموعه های وزارت بهداشت یا دادگستری شرایط به همین نحو خواهد بود ؟!
آخر سخن اینکه نوشتن و انتشار چنین هرزنامههایی نه سازمان را منحل میکند و نه مشکل پرداخت حق عضویت اجباری را رفع میکند، صرفا به گردانندگان این به اصطلاح کارزار میتوان گفت که :
“ عرض خود میبری و زحمت ما میداری ! “
دکتر مازیار ستاری