دو چالش عمده کافی نبودن سرانه سلامت و تعرفه ناکافی خدمات تشخیصی درمانی، سامانه سلامت کشور را بی سامان کرده است.
در نشست مشترک نمایندگان انجمنهای علمی آزمایشگاههای پزشکی استان اصفهان با نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار، چالشها و راهکارهای برون رفت از مشکلات حوزه سلامت استان و کشور مطرح گردید.
دکتر مجتبی بزرگی رئیس مجمع انجمنهای علمی گروه پزشکی استان اصفهان در این نشست، ناکافی بودن سرانه سلامت کشور از درآمد ناخالص ملی و تعرفه نازل خدمات تشخیصی و درمانی را از چالشهای عمده سلامت کشور برشمرد.
وی در این خصوص ادامه داد: یکی از تبعات ناگوار مکفی نبودن سرانه سلامت، افت شاخص بهداشتی ایران در میان ملل جهان و رسیدن به رتبه ۹۹ می باشد، از این رو می بایست با اهتمام مجلس، دولت و متولیان سلامت به ویژه بخش خصوصی پزشکی برای ارتقای شاخص بهداشتی تلاش شود تا مشوقی جهت سرمایه گذاری اقتصادی بیشتر داخلی و خارجی باشد.
رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی استان اصفهان اظهار داشت: حذف ارز ترجیحی به لحاظ وابستگی ۹۰ تا ۹۲ درصدی کیتها و تجهیزات آزمایشگاهی قیمتها را از شش برابر به بالا افزایش خواهد داد و به دلیل این گرانی غیرقابل تحمل، تشخیص پزشکی و درمان مردم دچار اختلال شده است که ورشکستگی آزمایشگاهها و بیکار شدن عده زیادی از کارکنان و پزشکان این بخش را به دنبال خواهد داشت، لذا الزامی است از طریق بیمههای پایه و تکمیلی جبران این حذف ارز ترجیحی صورت پذیرد.
دکتر بزرگی افزود: فراهم آمدن شرایط لازم برای حضور جدی صاحبنظران انجمنهای علمی، صنفی و بخش خصوصی پزشکی در حوزه سلامت، امری تحول آفرین و راهگشا است.
همچنین دکتر سعید مشکل گشا عضو هیئت مدیره انجمن علمی دکترای علوم آزمایشگاهی استان اصفهان اظهار نمود: افزایش ۵۷ درصدی حقوق بگیران آزمایشگاه در مقابل افزایش حدود ۳۰ درصد تعرفه خدمات آزمایشگاه، متأسفانه موجب افزایش سهم پرداختی از جیب مردم شده است.
وی با توجه به حذف ارز ترجیحی پیشنهاد نمود از طریق شرکتهای بیمه گذار، این خسارت وارده جبران گردد تا پرداختی مردم برای آزمایشات پزشکی کاهش یابد.
دکتر مشگل گشا اذعان نمود: در حال حاضر علاوه بر به روز نبودن پرداختی شرکتهای بیمه گر به آزمایشگاهها و موسسات پزشکی و از طرفی ناعادلانه بودن تعرفههای خدمات تشخیصی درمانی ابلاغی، فرار مغزها از کشور را شاهد هستیم.
در بخش پایانی نشست بررسی چالشها و راه کارهای برون رفت از چالشهای سلامت کشور، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت رئیسه مجلس عنوان نمود: کافی نبودن سرانه سلامت از بودجه کل کشور باعث فشار به سبد هزینه مردم گردیده و اصلاح آن را از طریق سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون تخصصی بهداشت و درمان مجلس تائید و تأکید نمود.
وی در همین ارتباط اظهار داشت: وقتی به سبد هزینه مردم فشار وارد آید تعداد مراجعه لازم به آزمایشگاه پزشکی برای تشخیص بیماری کم میشود و لذا به موقع کشف بیماری صورت نمیپذیرد و در نتیجه عوارض بزرگتری برای برخی مردم به وجود میآید.
حاجی دلیگانی ضمن توجه و تأمل و الزام به حل مشکلات مطروحه حوزه سلامت در این نشست و ضرورت برون رفت از این چالشها به نکات مهم دیگری از جمله برند بودن پزشکی کشورمان و نگهداشت این جایگاه، لزوم حفظ حرمت پزشکی و حفظ دیوار اعتماد بین پزشک و بیمار اشاره نمود.
مشارالیه طرح نقطه نظرات نمایندگان انجمنهای علمی و صنفی پزشکی کشور در ارائه راه کارهای حل چالشهای پزشکی کشور به مجلس را ممکن و مفید دانستند و اعلام آمادگی نمودند در این زمینه مجلس آماده همکاری و بررسی پیشنهادات در اصلاح و تصویب قوانین مرتبط کارآمدتر میباشد.
ایشان در فراز پایانی نشست خطاب با جامعه پزشکی کشور و استان اصفهان از زحمات ارزشمند جامعه پزشکی در مقاطع مختلف قدرشناسی نمود و از جامعه پزشکی درخواست نمود به افراد کم برخوردار توجه بیشتری مبذول نمایند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.